Veel moois bij Design District ’16

Artikel van www.showhome.nl

1-2-3 juni vond op het inspirerende Hembrugterrein in Zaandam het interieurevent Design District’16 plaats. Het terrein is een voormalige munitiefabriek (origineel staatsbedrijf artillerie-inrichting) middenin de Stelling van Amsterdamis. Het gebied is 42,5 hectare groot en was in gebruik tussen 1897 en 2003. Er staan 125 industriële en deels monumentale gebouwen in een mysterieuze en bosrijke omgeving met bijzondere natuur- historische waarden. Een waar decor dus aan oude loodsen en mooie gebouwen die tot de verbeelding spreken en een hoop geschiedenis uitstralen. Her en der hebben creatieve bedrijfjes zich gevestigd maar het overgrootte deel staat (nog) leeg. Dit geeft een lekkere industriele sfeer wat een mooie combinatie is met een interieurevent als Design District.

Wij werden woensdagmorgen al vroeg verwacht op het terrein, waar we met een select gezelschap op uitnodiging meegingen met de Amsterdam Design Tour. Met de bus reden we naar IJburg waar we werden ontvangen bij de Architecten Showroom Amsterdam. Onder het genot van een heerlijk ontbijtbuffet konden we op ons gemak de laatste trends en innovaties bekijken van bedrijven als Mosa tegels, ConceptChair, Forbo en Ohmann Leather. Ook bij Thonet, die sinds mei 2014 hun eerste conceptstore hebben geopend op de Amsterdam Design Strip, stonden de deuren voor ons open. Onder de naam de Concept Gallery is Thonet de samenwerking aangegaan met verschillende grote namen als Marcel Wanders en Remy Meijers.

Design District '16

Inspirende kleuren, materialen en nieuwe ontwerpen te zien in de Concept Store van Thonet.

 

Design District '16

De entree bij Thonet is een mooie binnenkomer. Lekker los zo’n fiets in ‘de hal’…Wel een designer natuurlijk!

 

Design District '16

Interessant het verhaal te mogen horen over het ontwerpproces van deze stoel van Casamania. Via een film kregen we een inkijkje bij de fabriek waar de stoelen nog helemaal met de hand worden gemaakt. Prachtige details.

 

Design District '16

Thonet werkt ook samen met De Ploeg, die garant staan voor hun hoogwaardige stoffen.

 

Design District '16

Vanuit de Concept Galery werden we met een boot teruggebracht naar Zaandam. Wat een mooie tocht was dat dwars door Amsterdam!

 

Design District '16

Aangekomen op het Hembrugterrein hebben we de hal bezocht waar veel moois te bewonderen was zoals deze vaas genaamd Spatial Vase van Studio Lotte Douwes.

 

Design District '16

Bijzonder ontwerp deze lampen serie ook van Studio Lotte Douwes. De lampen genaamd Lamp&Socket zijn ontworpen voor bijvoorbeeld een keukeneiland met dubbele functie door de flexibiliteit van het gebruik. De grote variant is de lichtbron en de kleine variant fungeert electriciteitspunt voor keukenaparatuur e.d.

 

Design District '16

De HMC school voor hout, meubel en interieur hebben ook een platvorm gekregen. Mooie om te zien wat een prachtige ontwerpen daar worden ontwikkeld. Zoals deze stoel met de combinatie van materialen als hout en kurk. Wij waren fan!

 

Design District '16

Bijzonder dit ontwerp van een hotel-badkamerunit met meerdere functies zoals een bureau en garderobbe mogelijkheden. Met bijzondere details zoals de oranje kraan.

 

Design District '16

Grote namen waren aanwezig zoals Palau en Polspotten.

 

Design District '16

Als laatste wilden we deze nog even met je delen. Een mooi ontwerp, van Stilst, door de zachte, ronde vormen en het gebruik van materialen als blank hout, wit kunststof en metaal. Ook de details in de stoel vonden wij zeer geslaagd.
Wat een inspirerende dag hebben wij weer gehad. We zijn enorm in de watten gelegd met de Amsterdam Design Tour en hebben ervan genoten! We kijken nu alweer uit naar volgend jaar.