Jonge creatieven storten zich op het Hembrug

Waar liggen de kansen van het Hembrugterrein en hoe kun je creativiteit of kunst gebruiken om deze toonbaar te maken. Met die opdracht heeft BIND 16 studenten van de HKU op pad gestuurd. In het project GOGLI werken vierdejaars studenten in interdisciplinaire teams aan opdrachten van externe partijen. 

Voor de ontwikkeling van het Hembrugterrein zijn al heel wat plannen gemaakt. Projectontwikkelaars, architecten, stedenbouwkundigen en duurzaamheidsdenkers hebben door de jaren heen veel concepten op papier gezet. Sommige creatief, andere eerder commercieel. Maar nu staat het Hembrugterrein binnenkort echt op Marktplaats. Iemand zal dan daadwerkelijk de nieuwe eigenaar van het terrein worden en die zal dus het definitieve plan optekenen en uitvoeren. Dit is het onvermijdelijke einde van eindeloos dromen en fantaseren over de bijzondere mogelijkheden en kansen van het Hembrugterrein.

Maar zo ver is het nog niet.

De die-hard dromers worden nog één keer uitgedaagd. Niet voor een ontwikkelplan. Nee, dat zou zonde zijn van de energie. Die opdracht komt snel genoeg in de handen van een nieuwe eigenaar. De opdracht is om de waarden van het terrein, de schoonheid, de authenticiteit te vangen in vorm of concept. Een creatieve vertaling die de stakeholders en eigenaren van het terrein kunnen inspireren, beïnvloeden of misschien motiveren bij de ontwikkeling van dit unieke terrein.

De studenten werken in vier teams:
The Bridge – Govert, Pieter, Meggy, Annemieke, Aline, Anouk  (blog)
Team Tiny – Dennis, Pawan, Stefan
Haarbrug – Ella, Saskia, Pip, Marlon
Spoor 23 – Maarten, Nanine, Kevin, Lanthe, Emma

Het eindresultaat zullen we op deze site publiceren en actief delen met de stakeholders van het Hembrugterrein zoals eigenaren, gemeente, bewoners en ondernemers.
hku-saskia
gogli01
gogli02

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op bijbind.nl